*Ajankohtaista *Uutisarkisto *Seura *Jäseneksi *Squash *Sponsorit *Yhteydet
Uutisarkisto » Koululaistapahtuma Turussa ja Raisiossa


***Koululaistapahtuma (16.11.2007)***
Liitto ja seura järjestivät yhdessä koululaistapahtuman Turun hallilla keskiviikkona 14.11. klo 8:30-14:30 ja Raision hallilla torstaina 15.11. klo 8:30-14:45.

Squashliitossa on syksyllä 2006 aloitettu juniorikampanja, jonka tarkoituksena on squashin tunnettuuden lisääminen ja uusien liikunnallisten elämysten tuottaminen lapsille ja nuorille. Samalla toivotaan, että tapahtumien kautta paikallinen squashtoiminta saa lisää lapsia ja nuoria mukaan hauskan ja vauhdikkaan toiminnan pariin.

Tapahtumakonsepti toimii siten, että 2.-5.-luokan oppilaille tarjotaan mahdollisuus tunnin ohjattuun maksuttomaan squashtapahtumaan hallilla, jolle lapsen koululta on kävelymatka. Tapahtumat toteutetaan kouluaikana, ja ohjaamisesta vastaavat liiton koulutetut valmentajat paikallisen seuran ohjaajien avustamina. Kampanja on kansallinen, ja mukana on yhdeksän seuraa ja 11 hallia. Palaute kuluneelta kampanjavuodelta on ollut todella positiivista ja asetetut rekrytoitumistavoitteet seurojen uusiksi jäseniksi on saavutettu. Liiton pääyhteistyökumppanit kampanjassa ovat Nuori Suomi ry sekä Dunlop.

Keskiviikkona 14.11 Turun Manhattanilla kävi Kähärin koulusta 95 lasta ja viisi opettajaa/avustajaa. Torstaina 15.11 Raision hallilla kävi Friisilän koulusta 124 lasta ja kuusi opettajaa/avustajaa. Ohjaajina seuran puolesta olivat Söde, Anssi, Tom ja Pekka.

Lajiin tutustuttiin leikkimällä pallon kanssa ja harjoittelemalla mailan käyttöä. Perustietoa squashin säännöistä kerrottiin samalla, kun ohjaajat suorittivat jokaisen tunnin päätteeksi lyhyen näytösottelun. Lapset olivat lajista todella innoissaan, ja usea suunnittelikin uuden harrastuksen aloittamista. Opettajille koulun liikuntasalin ulkopuolella järjestetty tapahtuma oli mieleinen ja kiinnostava.

Tapahtumassa lapsille jaettiin kotiin vietäviksi sekä seuran junioritoiminnan esite yhteystietoineen että vanhemmille suunnattu yleistiedote seuran toiminnasta. Näin markkinoitiin seuran toimintaa koko perheelle. Tilaisuus kiinnosti myös lehdistöä. Tulevan viikonlopun lehtiin tapahtumista kirjoittivat jutun sekä Rannikkoseudun Sanomat, Turkulainen että Aamuset.

Liitto suunnittelee keväälle vielä uutta kampanjapäivää Varsinais-Suomeen, joka alustavasti on merkitty pidettäväksi 26.-27.3.2008. Liitossa tapahtuman yhteyshenkilö on Katri Saarinen, Järjestösihteeri/Association Secretary, Suomen Squashliitto ry, Finnish Squash Association, Radiokatu 20, FIN-00093 SLU, Mobile +358-45-1130033, Fax +358-9-3481 2411

Koululaistapahtuma Turussa Ja Raisiossa oli menestys! Ainakin kaikilla, niin oppilailla kuin ohjaajillakin, tuntui olevan hauskaa. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille oppilaille, opettajille ja toimijoille!
TSSq:n kotihalli: Manhattan Sport Center (Pitkämäenkatu 4 B - Turku) http://www.manhattansportcenter.fi/
KUMMELIGROUP.fi